Ce este de făcut după Referendum?
Ce este de făcut după Referendum?
Referendumul pentru schimbarea Constituției a eșuat. Cauzele sunt multiple, dar nu voi intra în subiect. Cu siguranță, această problematică va fi analizată din toate unghiurile posibile.
Mai degrabă, vreau să privesc spre viitor și să schițez câteva idei. Sunt lucruri care-mi trec prin minte, acum, încă „la cald”:
- Eșecul referendumului nu este sfârșitul lumii: să nu intrăm în panică! Sigur, nu este ceea ce ne-am fi dorit, dar știm că Dumnezeu este în control. Toate se fac după sfatul voii Lui și, după cum spune Scriptura, toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.
- Să continuăm să luptăm: lupta cea bună se sfârșește numai după ce ne terminăm alergarea pe acest pământ. Cauza Evangheliei nu dispare odată cu eșecul referendumului. Mai mult ca oricând, înțelegem că națiunea română are nevoie de Hristos, iar noi trebuie să fim mai prezenți în societate răspândind mireasma Evangheliei.
- Să răspândim Evanghelia: nu există altă soluție decât puterea Cuvântului. Este adevărat că Dumnezeu lucrează și prin evenimente, legi, conducători etc. Dar, metoda principală de lucru este Cuvântul. Nu renunțăm la implicarea civică și la promovarea valorilor creștine, însă România are nevoie să fie evanghelizată. Singura soluție pentru desexualizarea societății românești și pentru protejarea copiilor noștri rămâne Evanghelia.
- Să ne educăm copiii: cea mai bună apărare este atacul. Ne putem aștepta ca în viitorul apropiat să vedem tot mai multe idei și măsuri legislative în direcția unei agende pro LGBT. Ne putem aștepta cam la tot ceea ce vedem deja întâmplându-se în alte țări. Cum ne apărăm? Atacând! Adică, să le-o luăm înainte. Să ne educăm noi copiii. Să petrecem mai mult timp cu ei, să le explicăm Scripturile, să le expunem Evanghelia, să-i ducem la biserică și, mai ales, să-L arătăm pe Hristos în viețile noastre.
- Să ne întărim spiritual pentru vremuri grele: dacă vom refuza „programul progresist” vom avea un preț serios de plătit. Avem nevoie unii de alții. Trebuie să ne întărim comunitățile creștine, să zidim relații frățești autentice, să slujim în biserici care urmăresc profunzimea spirituală și predică despre costul uceniciei. Caută să te asociezi cu oameni serioși, care dau dovadă că-l iubesc pe Hristos.
- Să nu ne lăsăm descurajați: întotdeauna vor exista specialiști în critică, gata să-i descurajeze pe ”oamenii mai simpli” care doresc să-l onoreze pe Hristos cu viețile lor. Nu vă lăsați intimidați, nu le faceți jocul! Conștiința noastră trebuie să fie curată înaintea lui Dumnezeu. Lui trebuie să-i fim pe plac, nu oamenilor. Vreau să felicit Coaliția pentru Familie, alături de Prodocens Media și desigur, pe toți pastorii și formatorii de opinie care au luptat cu dăruire pentru binele nostru și al țării noastre. Domnul să vă binecuvânteze pe toți!
- Trebuie să ne unim: cred că încă sunt mulți oameni credincioși și serioși în țara noastră, dar suntem dispersați și, de multe ori, izolați unii de alții. Avem nevoie să găsim modalități de a veni împreună, de a găsi ceea ce ne unește, fără a ne pierde identitatea. Să ne rugăm pentru o unitate mai mare a tuturor creștinilor și pentru curajul de a ne afirma credința creștină într-o societate care se îndepărtează din ce în ce mai mult de Dumnezeu.
Acestea sunt gândurile care îmi vin în minte acum. Mult har tuturor, și nu încetați să luptați! Alergarea încă nu s-a sfârșit!