Bravo, Serena! Fii bărbată!

Finala americană de grand slam, recent încheiată, a lăsat multora un gust amar. Serena, un fel de „living goddess” a tenisului feminin a demonstrat că poate să fie și o adevărată „Xenă războinică”. Ce s-a întâmplat?

Vedeta a făcut isterie când a fost penalizată pentru coaching neregulamentar, ajungând să își autodistrugă racheta de tenis și să se certe cu arbitrul, numindu-l „mincinos” și „hoț”. Penibil, dar, ce să-i faci, se mai întâmplă…

Mai curioasă a fost explicația dată de ”zeiță” pentru actele ei mai puțin nobile: a luptat pentru femei, pentru egalitatea acestora cu bărbații, că vezi, și bărbații se mai poartă urât (înjură și toate celelalte) și lor nu li se întâmplă nimic….

Vasăzică, prin gestul ei, Serena a vrut să le ducă și pe femei, alături de bărbați, în liga mare: nervi, țipete, cuvinte injurioase, acuzații, rachete izbite de pământ! Chiar așa, de ce să nu punem și ”feminitatea” în valoare? De ce să le tot discriminăm pe femei, lăsându-le să fie calme, gingașe, frumoase, cu bun simț, manierate și pline de eleganță? Gata cu discriminarea: „La luptă pentru egalitate!”

Acum, fie vorba între noi, un comportament precum cel afișat de „noua Xenă” este condamnabil pentru orice bărbat. Cine a spus că este mai puțin grav dacă un bărbat se poartă ca în junglă? Isteriile exagerate și ifosele de vedetă nu sunt scuzabile nici pentru bărbați, nici pentru femei. Așa ceva nu se face. Punct.

Sursa: https://news.sky.com/

Dar, dacă unii bărbați gândesc mai mult cu intestinul subțire, și li se pare un mare act de bravură să facă scandal, mă întreb, este acesta standardul vizat de egalitatea dintre bărbați și femei?

Se pare că Serena are deja un răspuns la această întrebare, iar eu nu pot decât să-i spun: „Bravo, Serena! Fii bărbată!”

Costel Ghioancă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *