Ce facem cu Referendumul?

Senatul a votat inițiativa de revizuire a Constituției, cu privire la căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Urmează Referendumul, ce să facem? Se știe din sondaje că majoritatea cetățenilor români susțin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, și ne așteptăm ca votul referendumului să fie în această direcție.

Două probleme se întrevăd:

  1. Problema cvorumului – este necesar să iasă cât mai mulți oameni la vot, pentru a fi cvorum și pentru a se valida referendumul.
  2. Problema politicului – cred că există un grup însemnat de cetățeni cu simț politic care realizează că subiectul va fi speculat pentru a se mai drege imaginea publică a unor partide. Chiar astăzi am avut o discuție interesantă pe acest subiect cu un om respectabil. Da, referendumul va fi jucat și politic. Or, cum există mulți cetățeni scârbiți de tot ce înseamnă politicul actual există riscul – sau chiar posibilitatea reală – ca ei să nu iasă la vot.

 

Sursa: https://www.activenews.ro

Deși le înțeleg reținerea, i-aș încuraja totuși să-și mai taie greața încă odată și să voteze pentru familia constituită din unirea dintre un bărbat și o femeie, așa cum a rânduit Dumnezeu. Da, poate unii vor beneficia politic de pe urma acestui gest, dar știți ce:

  1. Nu cred că vor câștiga multe procente. La dezastrul politic în care au intrat unii, asocierea cu familia tradițională nu-i va ajuta prea mult. Va fi o reparație cu sârmă a unui motor politic care troncăne iremediabil.
  2. Ce vine ușor, se pierde ușor. Chiar dacă ar crește câteva procente în sondaje, un câștig ușor se pierde la fel de repede. Acest gen de artificii politice nu pot înlocui caracterul, lupta împotriva corupției, onestitatea, politicile transparente și în folosul cetățeanului, datele de la INS, prețurile de la raft etc.

În concluzie, nu cred că trebuie să ratăm momentul referendumului din pricina acestor speculații politice. Eu merg la vot!

Costel Ghioancă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *